Webinar deel 3 van drieluik ‘Schijnzelfstandigheid in de zorg’

donderdag 24 oktober 2024 11:00 uur - 12:00 uur Online

Voor wie

HR managers, HR medewerkers, juristen en juridisch medewerkers, werkzaam binnen de zorg

Kosten

Kosteloos

Donderdag 24 oktober 2024: het derde webinar van het drieluik ‘Schijnzelfstandigheid in de zorg’

Integraal Zorg Akkoord
Het ministerie van VWS en een groot aantal partijen in de zorg hebben het Integraal Zorg Akkoord ondertekend om te werken aan gezonde zorg. Een samenwerkingsplan dat tussen 2023 en 2026 moet zorgen voor betere zorg. Onderdeel van het Integraal Zorg Akkoord zijn afspraken om het werken in loondienst in de zorg aantrekkelijker te maken. Dit zou worden uitgewerkt in het Fiscaal kader zzp zorg met een beoogde inwerkingtredingsdatum van 1 januari 2024. Het is de bedoeling dat hierin spelregels komen te staan waaraan zzp’ers en hun opdrachtgevers in de zorgsector zich vanaf dat moment moeten houden. Het kader zou duidelijk moeten maken wanneer je schijnzelfstandige bent of niet. Het is de bedoeling dat de inzet van zzp’ers in de zorg hiermee wordt ingeperkt.

Ondertussen werkt het kabinet aan het Wetsvoorstel verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden om op de gehele arbeidsmarkt de balans tussen zelfstandigen en werknemers te herstellen. Om schijnzelfstandigheid aan te pakken, wil het kabinet dat de belastingdienst vanaf 1 januari 2025 weer gaat handhaven. De Tweede Kamer heeft moties aangenomen waarin de regering wordt verzocht om (onder andere) in de zorg reeds vanaf 1 januari 2024 te gaan handhaven.

 

Wat moet u doen?
Dit betekent dat er – op korte termijn – het nodige gaat veranderen en dat werkgevers in de zorg hun beleid mogelijk al per 1 januari 2024 moeten bijstellen. Allard Bekius en Wim van Welsem praten u bij over de aanstaande wijzigingen op arbeidsrechtelijk en fiscaal vlak en leggen uit wat u als werkgever kunt doen.

 

Dit webinar is het derde en laatste van een drieluik om u voor te bereiden op de aanstaande wijzigingen per 1 januari 2024 en 1 januari 2025.

 

Eerste van drieluik terugkijken

Op 7 december 2023 vond het eerste webinar van een drieluik over schijnzelfstandigheid in de zorg plaats. Deze webinars zijn een samenwerking tussen Allard Bekius van Nysingh en Wim van Welsem van KPMG Meijburg & Co.

 

 

Tweede van drieluik terugkijken

Op 16 mei 2024 vond het tweede webinar van een drieluik over schijnzelfstandigheid in de zorg plaats.

 

 

Meer informatie

Voor vragen over dit evenement en/of uw deelname kunt u contact opnemen met Rianne Kamphuis. Zij helpt u graag verder.

Spreker

Allard Bekius

Advocaat, Partner
Contact
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors