Whitepaper Wel of niet in zee met een werknemer na de AOW?

Voor veel familiebedrijven is het aantrekkelijk om AOW-ers te laten doorwerken. Vanwege hun vakinhoudelijke kennis en ervaring bijvoorbeeld. Maar voor de inwerkingtreding van de ‘Wet Werk en Zekerheid’ in 2015 en de ‘Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd’ in 2016 bracht dat risico’s met zich mee. Zo waren de regels over ontslag en ziekte bijvoorbeeld hetzelfde als voor ‘gewone’ werknemers.

 

Met genoemde wetten is daar verandering in gekomen. Deze wetten bieden werkgevers meer flexibiliteit om het contract van een AOW-er voort te zetten, zonder de risico’s. Dit biedt familiebedrijven mogelijkheden. In deze whitepaper licht Nysingh deze mogelijkheden toe. Aan bod komen:

  • De mogelijkheid de arbeidsovereenkomst ‘gratis’ (zonder verplichting tot transitievergoeding) op te zeggen als een werknemer een bepaalde, vooraf overeengekomen, leeftijd heeft bereikt.
  • De mogelijkheid een kortere opzegtermijn af te spreken.
  • De ruimere ketenregeling voor AOW-ers.
  • Bepalingen over loon en aanpassingen van de arbeidsduur.

Vul hieronder uw gegevens in en download het bestand

Met het downloaden van het bestand accepteert u dat Nysingh uw gegevens zal gebruiken om u via e-mail op de hoogte te houden van relevante juridische informatie.

Contact
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors