Sociaal zekerheidsrecht

Als werkgever krijgt u regelmatig te maken met het sociaal zekerheidsrecht. Daarbij wordt uw verantwoordelijkheid steeds groter. Van u wordt verwacht dat u op de hoogte bent van alle aspecten van de sociale zekerheid. Of het nu gaat om re-integrerende of arbeidsongeschikte werknemers, pensioen, of om werknemers die u ontslag wilt aanzeggen.

Wij beantwoorden graag uw vragen op het terrein van de ZW, WW en WIA.

Wilco Nieuwenhuis

Advocaat

Sociale zekerheid

Arbeidsrecht en sociale zekerheid zijn sterk met elkaar verbonden. Als werkgever loopt u geregeld tegen vragen aan die zich bevinden op het raakvlak van het arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht. Denk daarbij aan vragen als:

  • Wanneer kan het UWV een loonsanctie opleggen en hoe kan ik dit voorkomen?
  • In welke gevallen geeft het UWV een no-riskpolis af en waarom is dat voor mij als werkgever van belang?
  • Heeft het UWV de WIA-beoordeling correct uitgevoerd en hoe kan ik daartegen bezwaar instellen?
  • In welke gevallen kan een vervroegde IVA-uitkering worden aangevraagd?

 

Ook in ontslagsituaties is kennis van de werknemersverzekeringen van groot belang. Zo is bij het sluiten van een be√ęindigingsovereenkomst voor een werknemer van groot belang te weten of hij in aanmerking komt voor een uitkering en, zo ja, per wanneer.

 

Kortom, u als werkgever heeft geregeld te maken met het stelsel van sociale zekerheid. Of u nu eigenrisicodrager bent of niet.

 

Expertise

Bij Nysingh werken advocaten met gespecialiseerde kennis en ervaring op het terrein van het sociale zekerheidsrecht. Wij zijn thuis in de complexe systematiek van dit rechtsgebied en beantwoorden uw vragen op het terrein van de Ziektewet (ZW), Werkloosheidswet (WW) en Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) graag.

 

Ook kunnen we namens u bezwaar of beroep instellen tegen besluiten die door het UWV zijn genomen en waar u belang bij heeft.

 

Contact

Neem voor advies contact op met Wilco Nieuwenhuis (wilco.nieuwenhuis@nysingh.nl).

Contact
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors