Nee, hun werk is niet heel erg veranderd door de coronacrisis, vertellen gezondheidsrechtadvocaten Mieke de Die (Velink & De Die Advocaten) en Simone Koelewijn (Nysingh advocaten en notarissen). “Je zou denken dat in onze praktijk tegenwoordig alles om corona draait.

We krijgen wel regelmatig coronagerelateerde vragen, maar verder  is het eigenlijk business as usual.”

 

Kun je een patiënt verplichten een mondkapje op te zetten? Is het slim om gebruik te maken van de continuïteitstoeslag voor zorginstellingen? Met dat soort vragen worden gezondheidsadvocaten sinds maart dit jaar regelmatig gebeld.
Simone Koelewijn: “Vooral tijdens de eerste golf wilden cliënten graag een antwoord op allerlei praktische vragen. Maar inhoudelijk is ons werk niet veranderd de afgelopen tijd.” Mieke de Die: “Ik verwacht wel dat als corona eenmaal voorbij is, er veranderingen in de organisatie van de zorg gaan komen. En dat zal dan zeker invloed hebben op onze praktijk. Zo krijg je waarschijnlijk veelmeer zorg online. Hoe doe je dat medisch inhoudelijk veilig, hoe zorg je dat mensen dezelfde zorg krijgen als in de spreekkamer? Hoe zit het met de privacy?
Dat moet allemaal geregeld worden.”

Medium

Mr. Online, 18 november 2020

 

Volledig artikel