Letselschade

Letselschade kan onder meer het gevolg zijn van een verkeersongeval, een bedrijfsongeval of een medische fout. Het vaststellen van de aansprakelijkheid en de omvang van diverse schadecomponenten leveren vaak complexe juridische vraagstukken op, die vragen om specialistische kennis, een kritische benadering en pragmatische oplossingen. Nysingh is u daarbij graag van dienst.

Heeft u advies of bijstand nodig in een letselschade zaak? Wij helpen u graag.

Marlies Witting

Advocaat

Letselschaderecht

Letselschade is de lichamelijke en/of geestelijke materiële en immateriële schade die een persoon na een ongeval kan oplopen. De vraagstukken in het letselschaderecht zijn divers en kunnen, afhankelijk van de aard en omvang van het letsel, complex zijn.

 

In de eerste plaats moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. Ook daarin zijn de letselschadespecialisten van Nysingh goed thuis.

 

Als éénmaal de aansprakelijkheid vaststaat, dient de omvang van de letselschade te worden bepaald. Daarbij dient het slachtoffer zoveel mogelijk te worden gebracht in de situatie zonder het ongeval. Dat betekent dat de situatie met en de situatie zonder ongeval voor het slachtoffer in kaart moet worden gebracht. In de regel doen de aansprakelijke partij en het slachtoffer dat gezamenlijk in een traject van schaderegeling al dan niet met behulp van deskundigen. Gaande dit traject kan er verschil van inzicht ontstaan over de rechten van het slachtoffer, bijvoorbeeld over de causaliteit tussen het ongeval en de klachten, de omvang van de beperkingen, de hoogte van het verlies aan verdienvermogen en/of andere schadeposten. In dit geval kan één van partijen besluiten de hulp van een rechter in te roepen, maar partijen kunnen er ook gezamenlijk voor kiezen een mediator in te schakelen.

Letselschade

Onze advocaten letselschade

De specialisten letselschade van Nysingh zetten hun jarenlange kennis en ervaring graag voor u in.

 

Wij staan zowel aansprakelijke partijen als benadeelden bij. Hierdoor zijn wij in staat het gehele spectrum van het letselschaderecht te overzien.

 

Wij kunnen u voorzien van advies op het moment dat de schaderegeling vast zit. Als de zaak daarom vraagt, treden wij op in tal van gerechtelijke procedures die eigen zijn voor dit specifieke rechtsgebied, zoals bijvoorbeeld een deelgeschil. Maar wij kunnen u evengoed bijstaan in het traject van schaderegeling, als u er zelf niet meer uitkomt.

 

Bij het regelen van een letselschade komt veel kijken, niet alleen juridische expertise. Vaak is het nodig om samen te werken met tal van deskundigen. Wij beschikken over een netwerk van medisch adviseurs, verzekeringsgeneeskundigen, arbeidsdeskundigen en rekenkundigen, die wij in overleg met u kunnen raadplegen om u verder te helpen.

Mediation & letselschade

Mediation is een alternatieve vorm van geschiloplossing waarbij de verzekeraar en het slachtoffer onder leiding van een mediator in een vertrouwelijke setting een oplossing zoeken in hun letselschadezaak. Mediation stimuleert de onderhandelingsbereidheid en creativiteit bij beide partijen. Bovendien verloopt mediation aanzienlijk sneller, efficiënter en dus goedkoper dan een juridische procedure bij de rechtbank.

 

Het succespercentage van mediation in letselschadezaken ligt dan ook boven de 80 procent.

 

Wil u hier meer over weten? Onze letselschadespecialist Maarten Spronck (Mfn geregistreerd mediator) kan u er alles over vertellen.

Onze specialisten

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors