Aansprakelijkheidsrecht

Een medische- of andere beroepsfout, een product recall, een verkeers- of bedrijfsongeval of een vernietigde vergunning: uw organisatie kan op verschillende manieren te maken krijgen met een (dreigende) aansprakelijkstelling, schadeclaim of gerechtelijke procedure. Andersom kan uw organisatie ook geconfronteerd worden met een schadeveroorzakende gebeurtenis met schade tot gevolg, schade die wellicht kan worden afgewenteld op een ander.

Wij helpen u graag met voorkomen of instellen van schadeclaims.

Rense Lubach

Advocaat

Wat is de kans van slagen van een claim en wat zijn de risico’s die uw organisatie in of buiten rechte loopt? Is er reden om aansprakelijkheid te erkennen en tot vergoeding over te gaan? Is er een verzekeraar bij wie de claim kan of moet worden gemeld? Hoe kan de schade zoveel mogelijk worden beperkt? Welke onderbouwing is nodig om schade daadwerkelijk te kunnen verhalen? Zomaar een paar vragen op het terrein van het aansprakelijkheidsrecht waar u mee te maken kunt krijgen. Onafhankelijke juridische expertise is dan gewenst.

Aansprakelijkheidsrecht

Onze advocaten aansprakelijkheidsrecht

De advocaten van Nysingh zijn thuis op alle deelgebieden van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht. Wij staan onder meer (semi)overheden, non-profit-instellingen, vervoerders, verzekeraars, assurantiemakelaars en (internationale) ondernemingen bij, maar treden ook op voor individuele bestuurders en medisch specialisten. Als dat nodig is werken wij daarbij samen met ons uitgebreide netwerk van medisch adviseurs, financieel experts en andere deskundigen.

 

Wij streven altijd naar een pragmatische oplossing. Maar als de zaak daarom vraagt, procederen we met verve. Wij hebben veel ervaring met verschillende procedures, zowel in civiele als in bestuursrechtelijke zaken, arbitrages en tuchtprocedures.

 

Wij helpen u graag. Neem gerust contact met ons op als u behoefte heeft aan juridisch advies of bijstand over:

Onze specialisten

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors