Privacyrecht

In het huidige digitale tijdperk is het privacyrecht niet meer weg te denken. Betrokkenen delen grote hoeveelheden informatie en persoonsgegevens, terwijl ontwikkelingen in informatie- en communicatietechnologie razendsnel gaan. Dat biedt organisaties grote kansen, maar stelt ze ook voor de uitdaging om de juiste balans te vinden tussen het gebruik van persoonsgegevens en de bescherming van de privacy van betrokkenen. Het privacyrecht helpt daarbij.

Wij adviseren u graag over de wetten rondom bescherming van privacy en persoonsgegevens.

Carola van Andel

Advocaat

Voldoet uw organisatie aan de privacyregelgeving?

De bescherming van de privacy en persoonsgegevens is in verschillende wetten geregeld. Verreweg de belangrijkste wet op dit gebied is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze Europese verordening is sinds 25 mei 2018 in heel Europa van toepassing.

 

Voor organisaties is het van belang om aan de AVG te voldoen. De Nederlandse privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), heeft immers vergaande handhavingsbevoegdheden, waaronder de mogelijkheid om aanzienlijke boetes op te leggen. Bovendien kan onzorgvuldig gebruik van persoonsgegevens de reputatie van de organisatie en het vertrouwen van derden in de organisatie schaden.

 

Wij raden u dan ook aan om te (laten) inventariseren in hoeverre uw organisatie voldoet aan de AVG en welke maatregelen u nog moet nemen. Compliance aan het privacyrecht is een continue punt van aandacht, waarbij het vaak nodig is om het beleid aan te passen. Uiteraard is Nysingh u daarbij graag behulpzaam.

Privacyrecht

Advocaten Privacyrecht

Het Privacyteam van Nysingh bestaat uit ervaren advocaten die niet alleen zijn gespecialiseerd in het privacyrecht, maar ook in het ICT-recht, gezondheidsrecht, onderwijsrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en de overheidspraktijk. Wij weten welke issues er spelen binnen uw sector en kunnen privacyvraagstukken daarom vanuit verschillende invalshoeken benaderen. Ook werken we proactief en leren we u om bewust om te gaan met de privacyregelgeving. Dat doen we onder meer door u te informeren over actuele ontwikkelingen en u te voorzien van relevante informatie. Zo weet u altijd tijdig welke maatregelen u moet nemen en hoe u risico’s kunt beperken.

Wat kan een advocaat Privacyrecht van Nysingh voor u betekenen?

U kunt bij ons terecht voor:

  • Advisering en het beantwoorden van uw (juridische) vragen: voldoet uw organisatie aan de AVG en welke (juridische) maatregelen moet u nog nemen? Is er sprake van een datalek en hoe gaat u daarmee om? En hoe gaat u om met persoonsgegevens in internationaal verband?
  • Overeenkomsten: welke overeenkomsten met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens moet uw organisatie hebben en wat moet daarin staan?
  • Bijstand in juridische procedures en in handhavingstrajecten door de AP.
  • (Inhouse) workshops en lezingen over het privacyrecht.
Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content