Een zaak beperkt zich niet altijd tot één rechtsgebied. Wij dus ook niet.

Anneke Bolt

Advocaat
Profielfoto Anneke Bolt Nysingh advocaten
LocatieArnhem
BranchesOverheid, Schadeclaims
RechtsgebiedenAansprakelijkheidsrecht, Letselschade
Telefoon+31 (0)88 752 02 26
Mobiel+31 (0)6 51 76 29 56

Anneke Bolt houdt zich bezig met het aansprakelijkheidsrecht en schadevergoedingsrecht in brede zin. Ze adviseert vooral verzekeringsmaatschappijen en overheden waaronder de Nationale Politie bij de afwikkeling van hun – vaak ook mediagevoelige – schadeclaims en procedeert ook regelmatig op dat gebied.

Anneke is juridisch inhoudelijk een zwaargewicht. Haar wetenschappelijke achtergrond ligt hier ongetwijfeld aan ten grondslag. Voor ze bij Nysingh kwam werken, was ze tien jaar werkzaam in het wetenschappelijk onderwijs, onder meer als universitair hoofddocent aan de Universiteit Maastricht. Zij heeft een proefschrift geschreven over voordeelstoerekening bij schadevergoeding en publiceert verder ook regelmatig op het terrein van het aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht.

Als het op haar vak aankomt gaat Anneke graag de diepte in, maar daarnaast is ze ook een echte verbinder. Ze investeert graag in langdurige relaties met cliënten en is altijd op zoek naar samenwerking. “Ik zie mijn cliënten – die vaak zelf ook over een juridische afdeling beschikken – graag als partners met wie ik samen op zoek ga naar de beste juridische oplossingen.”


Advocaat sinds:

1993

Opleiding:

Rijksuniversiteit Groningen

Vreemde taal:

  • Engels

Specialisaties:

  • Aansprakelijkheidsrecht algemeen
  • Overheidsaansprakelijkheid
  • Personenschade

Bijzondere functies:

  • Auteur en hoofdredacteur van Groene Serie, Schadevergoeding
  • Bestuur Vereniging voor Aansprakelijkheidsrecht
  • Lid Raad van Discipline

Onze mensen