Bestuursrecht

Dagelijks worden in Nederland door alle overheidsorganen talloze besluiten genomen. Het bestuursrecht regelt deze besluitvorming.
Voor de totstandkoming van besluiten, en de manier waarop je daar tegen op kunt komen, geldt één uniforme wet, de Algemene wet bestuursrecht. De besluiten vinden hun basis in bijzondere wetgeving, die weer bestaat uit duizenden regelingen.

Heeft u vragen over de toepassing van het bestuursrecht? Wij helpen u graag verder.

Bas ten Kate

Advocaat, Partner

Advocaten bestuursrecht

Ons team van specialisten heeft decennialange ervaring in het bestuursrecht. Bij Nysingh zijn we dagelijks bezig met het toetsen van besluiten, het adviseren en het procederen daarover. Dit doen we niet alleen voor overheden, maar ook voor zorg- en onderwijsinstellingen en voor ondernemingen.

Expertise

We zijn u graag van dienst. Neem gerust contact met ons op als wij u kunnen helpen met:

  • vergunningen
  • subsidies
  • handhavingsbesluiten
  • bezwaar, beroep of hoger beroep
  • Algemene wet bestuursrecht (Awb)
  • Omgevingsrecht
  • Wet open overheid (Woo)

Bestuursrecht

Bestuursrecht voor de overheid

De advocaten van Nysingh beschikken over de juiste juridische kennis én over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Met kennis van de verschillende belangen binnen het publieke domein zijn wij uw juridische sparringpartner en denken we met u mee. Met maatwerk. Wij staan voor u klaar voor als klankbord, bijvoorbeeld bij het bepalen van een strategie, maar ook voor het opstellen of toetsen van besluitvorming of voor het voeren van een bestuursrechtelijke procedure.

Zie ook: Overheid

Bestuursrecht in de zorg

Nysingh helpt zorgaanbieders bij de uitleg en het tijdig implementeren van de steeds veranderende wet- en regelgeving in de zorg. Daarnaast helpen we u bij vraagstukken over toezicht en handhaving door de overheid en treden we voor u op in bestuursrechtelijke procedures.

Zie ook: Regulatory in de zorg

Bestuursrecht in het onderwijs

Ook onderwijsinstellingen hebben geregeld te maken met het bestuursrecht. Ons team van onderwijsspecialisten kent het complexe krachtenveld en de dynamiek waar een onderwijsinstelling dagelijks mee te maken heeft. Wij beschikken over de specifieke expertise die nodig is voor de juiste besluitvorming en om te adviseren als u met een afwijzend besluit van de overheid wordt geconfronteerd.

Zie ook: onderwijs

Bestuursrecht voor ondernemingen

Ondernemers hebben vrijwel dagelijks te maken met de regulerende overheid. Vergunningsaanvragen, subsidiebesluiten of handhavingstrajecten. De advocaten van Nysingh kennen deze trajecten als geen ander en staan u graag bij. Met praktisch en doortastend advies of bijstand in een juridische procedure, zodat u weer verder kunt.

Zie ook: Ondernemingen 

Onze specialisten

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors