Fusies, overnames en participaties

Bent u betrokken bij een fusie, overname, participatie of (her)financiering? Het zijn altijd complexe transacties waar veel bij komt kijken. Financiële, juridische en strategische aspecten spelen natuurlijk een belangrijke rol, maar ook persoonlijke relaties kunnen doorslaggevend zijn voor succes.

Wilt u van gedachten wisselen over een transactie? Wij gaan graag het gesprek met u aan.

Angelique Hommes

Notaris, Partner

Fusies, overnames en participaties vragen om maatwerk.

Iedere transactie is een unieke gebeurtenis met eigen bijzonderheden en een eigen dynamiek, en vergt daarom maatwerk. In zo’n situatie is er behoefte aan advies en ondersteuning van een professional die ervaring en kennis van zaken heeft. Iemand die meedenkt, het zakelijke doel voor ogen houdt, maar ook het menselijke aspect begrijpt. Een professional die ‘thuis is in jouw wereld’, met een team van gedreven en resultaatgerichte specialisten die uw transactie tot een succes maken. Uiteraard mag u van ons een grondige kennis van de materie en de praktijk verwachten, met daarbij een zeer ruime ervaring met alle denkbare nationale en internationale transactievarianten. Geen enkele transactie verloopt volledig voorspelbaar en volgens plan, maar wij begeleiden u bij het nemen van de juiste (strategische) beslissingen gedurende het proces, zodat u uw einddoel bereikt.

 

Onze professionals zijn gedreven juristen met een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak. Wij overzien het gehele overname- en onderhandelingsproces en begeleiden onze cliënten bij het nemen van de juiste (strategische) beslissingen bij de transactie.

Adviseren, onderhandelen en vastleggen.
Lokaal verbonden, wereldwijd ervaren.

Onze specialisten fusies en overnames

Door de omvang en individuele achtergronden van ons team hebben wij specialisten met relevante ervaring in alle denkbare transactievarianten. Wij zijn flexibel inzetbaar op elk onderdeel van de transactie. Samen bepalen we de scope en diepgang van onze werkzaamheden en zo nodig stellen we dat gedurende het traject samen bij. Of u nu kort met ons wilt sparren om op weg te worden geholpen of ons vraagt een leidende rol te nemen, wij helpen u graag verder.

 

Bij welke transacties worden wij op reguliere basis ingeschakeld? U kunt dan denken aan: overnames van of door strategische marktpartijen, (des)investeringen door private equity partijen, overdrachten of opvolging van familiebedrijven, managementparticipaties, financieringen (zowel de reguliere bancaire mogelijkheden als het groeiende aanbod aan alternatieve vormen daarvan), aandeelhoudersleningen, vendor loans, converteerbare leningen, en obligatieprogramma’s.

 

Onze oorsprong ligt bij de familiebedrijven en maakindustrie van Gelderland en Overijssel, maar onze groeiende praktijk strekt zich uit over heel Nederland en zelfs internationaal. Met name in een internationale context bieden wij duidelijke meerwaarde. Als onderdeel van TAG law hebben wij directe toegang tot goede, betrouwbare (juridische) ondersteuning in alle relevante jurisdicties. Wij verrichten onze werkzaamheden ook in Duits, Engels, Spaans en Frans.

Het proces en de Nysingh inbreng

 

 

Enkele recente Fusies en overnames begeleid door Nysingh

  • Februari 2021: Begeleiding aandeelhouders Inmaco bij strategische samenwerking met investeerder Intersaction
  • 2014 – 2021: Begeleiding OASIS (Ierland) bij overname van diverse Nederlandse ondernemingen
  • Maart 2020: Begeleiding aandeelhouders en management Bark Verpakkingen bij opzet management participaties en verkoop meerderheidsbelang aan Quadrum Capital
  • Juni 2019: Begeleiding eigenaren Kruizinga bij verkoop van hun onderneming
  • Maart 2019: Begeleiding aandeelhouders Rocket Insights (VS)
  • Februari 2018: Begeleiding eigenaar Concreet Betonherstel bij verkoop van zijn onderneming

Wilt u meer informatie over door ons begeleide fusies en overnames? Neem gerust contact op met één van onze specialisten.

Op de hoogte blijven

Wilt u op  de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen op het gebied van fusies, overnames en participaties en ondernemingsrecht in het algemeen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief ondernemingen.

 

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content