Vervoerrecht

Bij vervoer van goederen over de weg, het spoor, door de lucht of over het water gaat geregeld wat mis. Goederen raken beschadigd, of komen niet of te laat aan. Soms vraagt een lading speciale zorg tijdens het vervoer, bijvoorbeeld wanneer die bijzonder kostbaar of kwetsbaar is. Maar ook op andere moment in de logistieke keten, zoals bij opslag en expeditie, kunnen zich problemen voordoen. Bij Nysingh vindt u juridische specialisten die thuis zijn in het vervoerrecht.

Onze advocaten vervoerrecht

Het team vervoerrecht van Nysingh is al vele jaren de vaste partner in business van vele ondernemingen in de logistieke dienstverlening. We adviseren binnen- en buitenlandse (aansprakelijkheids-)verzekeraars, makelaars, underwriters en verzekerde ondernemingen, zoals logistieke ladingbelanghebbenden.

Wij staan onze cliënten ook bij in binnen- en buitenlandse procedures en arbitrages, bijvoorbeeld over aansprakelijkheid voor verlies, diefstal of beschadiging,alsmede met betrekking tot polisvoorwaarden en dekkingsgeschillen. Dat doen we in procedures bij de civiele rechter, maar ook in arbitrage, bindend advies en mediation. Altijd met een praktische en kostenbewuste benadering.

Vervoerrecht

Internationaal transport

Vervoer gaat vaak over landsgrenzen. Ons advies dus ook. Wij werken dagelijks met vele specialistische collega’s over de hele wereld. Daardoor hebben wij ook internationaal  toegang tot de juiste benodigde professionele ondersteuning.

Expertise

We helpen u graag. Neem gerust contact met ons op als u behoefte heeft aan juridisch advies over:

  • het opstellen van (internationale) vervoerovereenkomsten
  • het opstellen en beoordelen van polisvoorwaarden
  • verlies, diefstal of beschadiging van lading
  • expeditie, opslag en overslag
  • vastgehouden lading, bijvoorbeeld door uitgeoefend pand- of retentierecht
  • procederen over aansprakelijkheid van vervoerders en andere logistieke dienstverleners
  • binnen- en buitenlandse procedures, onder meer ingeval van forumshopping
  • het opstellen en beoordelen van algemene voorwaarden

 

Sluiten
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors